Bodegas Don Florentino Pérez

Afbeelding wijnhuis Don Florentino PérezWijnhuis op de Spaanse hoogvlakte in het land van Don Quijote.

Wijnhuis
In 1997 kocht Florentino Pérez het landgoed Finca el Cercao bij Casas de Juan Núñez. Zijn familie teelde al generaties lang druiven, maar verkocht die aan de plaatselijke cooperatie. Florentino Pérez bouwde tussen de wijngaarden het wijnhuis. In 2004 was het wijnhuis gereed en konden de eerste wijnen gemaakt en gebotteld worden. In 2008 werd het wijnhuis uitgebreid met een restaurant, proeflokaal en andere voorzieningen. 

Klimaat en bodem
In het gebied heerst een streng landklimaat met koude winters (temperaturen tot -20 ° C) en hete, droge zomers (met temperaturen tot +35° C). Er valt selchts 200 tot 400 mm neerslag per jaar. De druiven rijpen langzaam omdat hete dagen worden afgewisseld met koude nachten. 

Wijngaarden
Het wijnhuis bezit 18 hectare eigen wijngaarden bij Casas de Juan Núñez (provincie Albacete, regio Castilla La Mancha) op ca. 700 meter hoogte in de D.O. Manchuela. De wijngaarden zijn beplant met de met de witte macabeo en de blauwe tempranillo, cabernet sauvignon en bobal. De druiven worden 's nachts of in de vroege ochtenduren met de hand in kleine bakken geoogst, zodat de druiven gezond en intact op maximaal 16° C het bedrijf binnenkomen en verwerkt kunnen worden. 

Wijnen
De meest uitzonderlijke wijn is de Lágrima: een natuurlijk zoete rode wijn die in goede oogstjaren gemaakt worden van gezonde, laatgeoogste, ingedroogde cabernet sauvignon druiven. In november worden de druiven voor deze wijn selectief met de hand geoogst in kleine bakken. Het rendement is laag: minder dan 1 kg druiven per wijnstok. Na een gisting in roestvrijstalen tanks met temperatuurcontrole rijpt de wijn 3 maanden in 'barricas' (225 litervaten) van Frans eikenhout.

Naam Beschrijving
62.10. Lágrima Dulce rood 2013 Natuurlijk zoete, houtgerijpte rode wijn van laatgeoogste,ingedroogde cabernet sauvignon druiven uit goed oogstjaar. afbeelding wijnfles Lágrima dulce Don Florentino