17.02. Marc (de Cava) Mascaró

Druivenmoer 
Deze Marc (Catalaanse/Franse naam), Orujo(Spaanse naam) of Grappa (Italië) is het resultaat van de zorgvuldige, dubbele destillatie van druivenmoer van Cava, de Spaanse mousserende wijn die volgens de traditionele methode gemaakt is, in dit geval door Antonio Mascaró. Druivenmoer is dat wat na de bereiding van de witte basiswijn voor de Cava overblijft: schillen, pitjes en steeltjes. De druiven komen uit de eigen wijngaarden van het huis in Alt Penedés.

Verwerking  
De marc is dubbel gedistilleerd in koperen distilleerketels (alambieks) in de eigen distilleerderij buiten Vilafranca del Penedés volgens de formule van Antonio Mascaró. De delicate aromastoffen van de druivenmoer komen met de alcohol in deze marc terechtkomen. Het destillatie-proces vindt éénmaal per jaar plaats in de winter, zodat de koude buitenlucht helpt bij de condensatie.  
D
oor de rijping van 6 jaar in nieuwe, 300 liter vaten van Frans (Limousin) eikenhout in een bovengrondse, gecondicioneerde ruimte van de destilleerderij heeft deze Marc een geheel eigen karakter gekregen. 42% vol.   

Proefnotities 
Licht goudgele kleur. Intens aroma van wit fruit, kruiden en noten. Droog, smaakvol, romig. Lange, aangename afdronk.

Wijn en spijs  
Serveren met ijs als aperitief. Op kamertemperatuur (16-18° C) als digestief, maar ook als verrassende begeleider van nagerechten met noten en chocolade of met room of ijs.

Artikelnummer 
17.02; Fles 0,70 liter; zie verder bij "bestellingen"