17.03. Brandy Narciso Privé

Wijngaarden 
De  druiven komen uit de wijngaarden van Antonio Mascaró op het landgoed El Castell in La Múnia in Alt Penedés, waar ugni blanc, folle blanche en colombard zijn aangeplant. De druiven worden ter plaatse verwerkt tot wijn. De wijn wordt met bezinksel in ondergrondse tanks bewaard en in de winter naar de distilleerderij gebracht voor de verwerking.

Verwerking Brandy 
Voor de productie van deze brandy is wijn van de tweede persing gebruikt. Het destillatie-proces vindt éénmaal per jaar plaats in de winter, zodat de koude buitenlucht helpt bij de condensatie. De wijnen zijn per druivensoort zorgvuldig volgens de Charente methode dubbel gedistilleerd in koperen distilleerketels (alambieks) in de eigen distilleerderij buiten Vilafranca del Penedés. De delicate aromastoffen van de druiven zijn met de alcohol in de brandy terecht gekomen. Het kleurloze destillaat heeft vervolgens minimaal 5 jaar gerijpt in nieuwe, 300 liter vaten van Frans (Limousin) eikenhout in bovengrondse, gecondicioneerde ruimtes van de destilleerderij. Daarna zijn de verschillende "holandas" gemengd tot deze brandy. 40% vol.   

Proefnotities 
Amberkleur. Fijne aroma's van hazelnoten en vanille. Smaakvol en kruidig. Lange, aangename afdronk.

Wijn en spijs  
Serveren op kamertemperatuur (16-18° C) of met ijs als digestief, maar het is ook een goede begeleider chocolade. Beide smelten samen in de mond en komen beide volledig tot hun recht.

Artikelnummer 
17.03; Fles 0,7 liter in omdoos; zie verder bij "bestellingen"