35.08. Capurecita Feroz y el Lobo Rojo 2019

Wijnsoort

Jonge, rode, ecologische/vegan wijn van 80% bobal en 20% merlot uit hooggelegen wijngaarden. 

Wijngaarden 
De wijn is gemaakt van 80% bobal uit oude wijngaarden en 20% merlot uit jongere wijngaarden. De wijngaarden liggen op 900 tot ruim 1.000 meter hoogte bij Sinarcas, Alto Turia, in het noorden van Valencia. Marsilea bezit 41 hectare wijngaarden beplant met bobal en 10,5 hectare beplant met tempranillo. De oude bobal-wijnstokken zijn traditioneel in lage struikvorm aangeplant en moeten met de hand geoogst worden. De tempranillo wijnstokken zijn geleid langs draden en kunnen machinaal worden geoogst. Tijdens het rijpen van de druiven worden hete dagen afgewisseld met koude nachten. Hierdoor rijpen de druiven langzaam, wordt de vorming van kleurstof en aroma's bevorderd en blijft het alcohol percentage laag.
De bobal is een oude, blauwe, Spaanse druivensoort die zijn oorsprong vindt in de 15e eeuw in Valencia. De naam komt van het Latijnse bovale, de vorm van de kop van een stier. Het is een van de meest aangeplante druivensoorten in Spanje, maar komt vrijwel alleen voor in de Levante. Hij heeft een harde schil en is goed bestand tegen vorst, hitte en ziektes. Hij bevat behoorlijk veel zuren, kleur en tannines en veel resveratrol (polyfenol). Bij deze druivensoort is de gebruikte kloon (leeftijd) essentieel. Ten tijde van de bulkwijnen zijn er klonen ontwikkeld die zorgen voor veel gewicht (grote druiven), hetgeen de kwaliteit van de wijn niet ten goede komt. 
De merlot is een bekende Franse, blauwe druivensoort.

Verwerking   

Ecologisch en vegan 
De wijn is ecologisch gecertificeerd door het Comité Agricultura Ecológica Comunitat Valenciana en geschikt voor veganisten.

Proefnotities 
 

Beoordelingen 
 

Wijn en spijs