Wijnhuis
Wijnsoort
Sinaasappeldistillaat
Traditoneel, kleurloos, enkelvoudig sinaasappel-distillaat, gemaakt volgens de originele formule uit 1946 van Narciso Mascaró van de beste kwaliteit sinaasappels, deels van hun eigen bomen.
Verwerking
De schil van de sinaasappel bewaart het aromatische extract van de vrucht. Door de dubbele distillatie van de sinaasappelschil - waarin de sinaasappelolie zit - komen de natuurlijke, delicate aromastoffen samen met de alcohol in deze enkelvoudige (van één grondstof gemaakte) likeur terecht.
Het destillatie-proces vindt éénmaal per jaar plaats in de winter, zodat de koude buitenlucht helpt bij de condensatie, in de eigen distilleerderij buiten Vilafranca del Penedés. Dit gebeurt volgens de Charente methode in koperen distilleerketels (alambieks). 40% vol.
Proefnotities
Transparant en cristalhelder. Intens, subtiel, fris en fruitig (zoete sinaasappel) aroma. Smaakvol, lichtzoet. Lange, aangename afdronk.
Wijn en spijs
Serveren op kamertemperatuur (16-18° C) of met een ijsklontje als digestief. Geschikt voor gebruik in de keuken of in of bij nagerechten. Ook ideaal om cocktails te maken.
Artikelnummer
17.01; Fles 0,70 liter; zie verder bij "bestellingen"