41.01. DarDell wit Eco 2022

Wijnsoort

Wijngaarden 
De wijn is gemaakt van 90% garnacha blanca uit de wijngaarden van Coma d'en Bonet en La Plana met 10% viognier druiven uit de eigen wijngaard van Coma d'en Bonet.
De garnacha blanca is een Spaans druivenras dat gedijt op een arme, droge bodem en in een warm klimaat. De druif geeft vaak krachtige, alcoholrijke wijnen die lichtgeel van kleur zijn met aroma's van anijs, venkel, dille en bloemen. De smaak is meestal droog, zacht en fruitig met weinig zuren. Soms wordt de wijn op hout gelegd. De garnacha komt vooral voor in Spanje (Terra Alta, Priorato, Alella, Aragón en de Rioja) maar ook in Zuidoost-Frankrijk (grenache blanc). 
De viognier is vermoedelijk door de Romeinen vanuit Dalmatië naar de Rhone gebracht. In 2004 werd uit DNA onderzoek bekend dat de druif verwant is aan de rode Freisa, waarvan ook de nebbiolo afstamt. De druif komt vooral voor in de Rhonevallei. Condrieu wordt beschouwd als bakermat. De aanplant was beperkt, maar met de opleving van de Rhone wijnen, leefde de Viognier op. De Viognier heeft een lage opbrengst en is gevoelig voor meeldauw. 

Verwerking 
Deze jonge witte wijn wordt gemaakt van rijpe, gezonde druiven uit de eigen ecologisch gecertificeerde wijngaarden. De druiven zijn spontaan gegist met de eigen natuurlijke gisten in roestvrijstalen tanks. De wijn is geklaard met bentoniet en afgevuld in een fles met kunststof kurk. 13,5% alc.

Proefnotitie 
Droge, aromatische witte wijn. Typische garnacha wijn. Fruitig (citrus, jasmijn). Mineralen. In de mond smaakvol, rond, fris en vol. Lekker soepel, ondanks zijn jeugd.
Een ideale aperitief wijn, maar hij past ook goed bij gevogelte, vis, schaal- en schelpdieren, salades en kaas. . 
Genietbaar: komende 2 jaren.

Vermelding
Grenaches du monde 2018: goud

Artikelnummer  
41.01.22 zie bij "bestellingen".
EAN 8422511900150