Wijnhuis
Wijngebied
Wijngaarden
De druiven komen uit de eigen wijngaarden op ca. 600 meter hoogte tegen de uitlopers van de Sierra de Algairén.
De moscatel romano (of moscatel de Málaga, moscatel de Alejandría, moscatel de grano gordo) bestond al ten tijde van de Romeinen in Alexandrië en is via de Middellandse Zee naar Spanje gekomen waar hij veel voorkomend. Hij houdt van warmte. Hij heeft grote trossen met goudkleurige, dikke, eliptische en zeer aromatische druiven. Er worden vooral zoete wijnen van gemaakt, maar hij wordt ook gebruikt als tafeldruif (stevig vruchtvlees) en voor rozijnen.
Verwerking
De met de hand geoogste, ingedroogde, geselecteerde druiven zijn na de late, handmatige, selectieve oogst direct licht geperst en langzaam vergist in roestvrijstalen tanks. Bij 15% alcohol is de gisting gestopt door mutage met wijnalcohol, waardoor er een aanzienlijke hoeveelheid restzoet (9° Baumé) in de wijn is blijven zitten. 15% alc.
Proefnotitie
Bleekgele kleur. Fruitige, rijke, zoete geur. Volle, zachte, fruitige smaak. Lange, fruitige afdronk.
Wijn en spijs
De wijn kan het beste gekoeld (ca. 8-10° C) worden geserveerd als aperitief of als dessertwijn.
Hij past bij fruit, kaas, noten en zoete gerechten, (fruit- of noten)taart en cake.
Zelfs als de fles geopend is, is de wijn nog lang genietbaar.
Artikelnummer
01.02.00; zie verder bij "bestellingen". Zeer beperkt leverbaar.