35.05. Marsilea M Sirah rood 2017

Wijnsoort

Krachtige, ecologische, rode wijn van 100% sirah die een jaar heeft gerijpt op de "lie" van de wijn.

Wijngaarden 
De wijn is gemaakt van sirah in de subzone Alto Turia rondom Sinarcas in het noorden van de regio Valencia op 900 tot 1.000 meter hoogte in een streng landklimaat. Marsilea bezit 3 ha wijngaarden beplant met de druivensoort sirah.Tijdens het rijpen van de druiven worden hete dagen afgewisseld met koude nachten. Hierdoor rijpen de druiven langzaam en wordt de vorming van kleurstof en aroma's bevorderd. 
Over de herkomst van de syrah (Spanje: sirah) bestaat onenigheid. Is hij tijdens de kruistochten vanuit het Midden-Oosten mee naar Frankrijk gebracht? Komt hij uit de Iraanse stad Shiraz? Volgens DNA onderzoek zou hij voortkomen uit twee Franse druivensoorten uit zuidoost Frankrijk, de dureza en mondeuse blanche. Hij gedijt in een warm en droog klimaat met veel zon en een onvruchtbare bodem. Een sterke druif met een dikke schil die voor veel kleur, tannine en pit zorgt. Hij is immuun voor de meeste plantenziekten, waardoor hij zich goed leent voor ecologische wijnbouw.

Verwerking 
De druiven zijn in september en oktober 's morgens vroeg met de hand geoogst en met de eigen gisten vergist in roestvrijstalen tanks. Vervolgens heeft de wijn 12 maanden gerijpt op de "lie" (natuurlijk bezinksel) van de wijn.Tot slot is de wijn met bentoniet geklaard. 14,5% alc.

Ecologisch 
De wijn is gecertificeerd door het Comité Agricultura Ecológica. Marsilea werkt niet alleen in de wijngaarden, maar ook in het wijnbedrijf volledig ecologisch. De wijn is geschikt voor veganisten.

Proefnotities 
Diep kersenrood. Stevig fruit, extractrijk en kruidig. Krachtig. Geconcentreerd. Karaktervol.

Wijn en spijs  
Bij voorkeur onder de kamertemperatuur serveren. De wijn is nog jong en kan nog jaren genoten worden.

Artikelnummer 
35.05.17; zie verder bij "bestellingen". Uitverkocht. Binnenkort volgt nieuw oogstjaar.