35.01. Marsilea M Gewürztraminer wit 2020

Wijnsoort

Witte ecologische wijn van 100% gewürztraminer uit hooggelegen wijngaarden.

Wijngaarden 
De wijn is gemaakt is gemaakt van (gewürz)traminer uit wijngaarden op 900 tot 1.000 meter hoogte in de subzone Alto Turia rondom Sinarcas in het noorden van de regio Valencia in een streng landklimaat. Marsilea bezit 2 ha wijngaarden beplant met (gewürz) traminer.Tijdens het rijpen van de druiven worden hete dagen afgewisseld met koude nachten. Hierdoor rijpen de druiven langzaam en wordt de vorming van kleurstof en aroma's bevorderd.
De gewürztraminer (traminer) wordt tot de witte druivensoorten gerekend, maar heeft een donkerroze tot blauwroze kleur. Deze oude, edele druivensoort wordt in de Elzas, Duitsland, Italië, Spanje, maar ook buiten Europa verbouwd. Hij is waarschijnlijk afkomstig uit Zuid-Tirol en daarvoor uit Griekenland. De druiven zijn zeer aromatische en kruidig (Gewürz) en hebben een milde zuurgraad.

Verwerking 
Na de schilweking zijn de druiven geperst en koel vergist in roestvrijstalen tanks. De wijn is met bentoniet geklaard. .
Deze wijn wordt altijd pas twee na de oogst gebotteld en op de markt gebracht..
Sebastian werkt ook in het wijnbedrijf volledig ecologisch.13,5% alc. 

Ecologisch en vegan 
De wijn is gecertificeerd en gecontroleerd door het Comité Agricultura Ecológica Comunitat Valenciana en geschikt voor veganisten.

Proefnotitie 
Droog wit. Goudgele kleur. Aromatisch. Intense geur. Fruitig met pit, een milde zuurgraad en een bittertje. Vol. Stevig en mondvullend. Lange afdronk. Complex.

Wijn en spijs  
Bij voorkeur serveren op 8-10° C, afhankelijk van het seizoen.
Heerlijk als aperitief, maar ook een goede begeleider van paté, vette vis (w.o. zalm en tonijnsteak), gevogelte, pittige gerechten, milde en zachte kaas.

Artikelnummer 
35.01.20 zie verder bij "bestellingen"..
EAN 8 437007 880625