33.12. 6Cepas6 rood 2015

Wijnhuis

Wijnsoort

Moderne rode 'wijngaardswijn' van tempranillo van traditioneel Riojaans familiewijnhuis

Wijngaarden 
Deze 'vino de autor' (wijnmakerswijn) is gemaakt van 100% tempranillo uit de eigen wijngaarden (Zaco bij Haro, Olagosa bij San Asensio, Galzarra bij Rodezno) in Rioja Alta. 
De tempranillo is de meest bekende Spaanse, blauwe druivensoort. Hij komt in diverse Spaanse wijngebieden, maar ook daarbuiten voor. De druif heeft een dikke schil en een relatief laag zuur- en zoetgehalte. Wijnen van de tempranillo kunnen goed rijpen, maar ook goed jong worden gedronken omdat ze vrij zacht, soepel en fruitig zijn

Verwerking 
De druiven zijn met de hand bij optimale rijpheid selectief geoogst in kleine bakken en snel en zorgvuldig vervoerd naar de bodega in San Asensio. Bij aankomst in het bedrijf zijn de druiven nogmaals twee maal geselecteerd. Alleen de allerbeste druiven zijn vergist in "tinas" (6.500 litervaten) van Frans (Allier) eikenhout. Vervolgens heeft de wijn ca. vier maanden gerijpt in "barricas" (vaten van 225 liter) van nieuw Frans eikenhout. Gebotteld in een bijzondere, geheel bedrukte fles. 13,5% alc.

Proefnotitie 
Intens robijnrood. Rode bessen, kruiden en rooster tonen. Krachtige smaak met zachte tannines. Lange, aangename afdronk.

Wijn en spijs 
Deze wijn kan het beste op 16° C worden geserveerd. Hij past bij bewerkt vlees (zoals jamón en lomo ibérico), vlees en kaas. 
Doordat de wijn gestabiliseerd is met natuurlijke processen, kan de wijn een natuurlijk bezinksel gaan vormen.

Vermelding 
Decanter maart 2017 (oogstjaar 2014): 91 punten "sterk aanbevolen"; "un gran Rioja que define su origen".

Bestelnummer 
33.53.15; zie verder bestellingen.