29.14. Alodia Moristel rood 2015

Wijnhuis

Wijnsoort

Wijngaarden 
De druiven voor deze wijn komen uit de oude wijngaarden van finca Crucelós op 650 meter hoogte op de hellingen van het Guara en Sevil Gebergte. Zij worden ecologisch bewerkt middels organische bemesting, mechanische en handmatige bewerking van de bodem en zonder gebruik van chemicaliën. 
De moristel (of concejón of juan ibáñez) is een vrij onbekende, oude, Aragonese, blauwe druivensoort die voorkomt in de provincies Huesca en Zaragoza. De druiven kunnen dieprode wijnen opleveren en worden daardoor vaak gemengd met andere druivensoorten.

Verwerking 
De druiven zijn in de (koele) nachtelijke uren geoogst en met de hand geselecteerd. Na de ontsteling is de most met de schillen vergist in roestvrijstalen tanks. Na de (tweede) gisting heeft de wijn 8 maanden met droesem en wekelijkse bâtonnages gerijpt in "barricas" (225 liter vaten) van Amerikaans eikenhout.
Sergio werkt ook in het wijnbedrijf ecologisch, maar zonder certificaat.  

Proefnotitie 
Diep kersenrood met een lichtbruine rand. Intense, aromatische geur. Kruidig (w.o. zoethout), tabak, wat bosfruit. Stevig, mondvullend, evenwichtig met pit. Rond met fijne kruiden en ronde tannines. Lange afdronk. Door het hoge tanninegehalte en de juiste zuurgraad kan de wijn goed ouderen. 13,5% alc.

Wijn en spijs 
De wijn kan het beste op 16-18°C geserveerd worden. 

Vermelding 
Perswijn 26/2 maart/april 2013: (oogstjaar 2009) "Veel frisheid in de wijnen en veel karakter. De Moristel is kersachtig fris, met dierlijke toetsen en een lange afdronk.

Artikelnummer 
29.04.15; zie verder bij "bestellingen". 
EAN 8 437008 231188