29.12 Alodia Crianza Sin Sulfitos 2018

Wijnhuis

Wijnsoort

Wijngaarden 
De wijn is gemaakt van druiven uit de eigen (ecologisch bewerkte) wijngaard Crucelos op 650 meter hoogte bij Adahuesca.
De cabernet sauvignon is een blauwe Franse druivensoort die is ontstaan door een kruising van de cabernet franc met de sauvignon blanc en zijn oorsprong vindt in de Medoc. De druivenstokken zijn in 2000 aangeplant en doen het goed in deze hoger gelegen wijngaarden. 

Verwerking 
De druiven zijn in de eerste helft van september in de (koele) nachtelijke uren mechanisch geoogst en vervolgens bij binnenkomst in het bedrijf geselecteerd. Daarna zijn de koele druiven na de ontsteling met de schillen vergist in roestvrijstalen tanks. De wijn heeft 6 maanden gerijpt op eikenhouten vaten (225 l) van Amerikaans eikenhout en 12 maanden op fles. De wijn is niet geklaard en kan dus wat bezinksel vormen. 13,5% alc. De flessen zijn genummerd. In totaal zijn van deze wijn 850 flessen wijn gemaakt. 
Sergio werkt zowel in de wijngaard als in het wijnbedrijf ecologisch, maar zonder certificaat.

Sin sulfitos añadidos
Sin sulfitos añadidos wil zeggen dat aan deze wijn geen sulfiet is toegevoegd.
Wijn bevat van nature een kleine hoeveelheid sulfiet, omdat het tijdens het vergistingsproces door gist wordt geproduceerd. Meestal voegen wijnmakers sulfiet toe aan de wijn toe om hem te conserveren. Sergio is er met natuurlijke, biologische technieken in geslaagd een stabiele wijn te maken zónder sulfiet toe te voegen. Het resultaat is een frisse, fruitige wijn met veel kleur en smaak. 

Proefnotitie 
Diep kersenrood. Intens fruitig (kersen/morellen, bessen), fris met fijne zuren en kruidig. Aromatisch. Soepel, sappig en kruidig. Rond. Veel smaak met een aangename afdronk.  

Wijn en spijs 
Bij voorkeur serveren op 16° C.
De wijn kan bezinksel vormen.
Bij voorkeur koel en donker bewaren. 

Artikelnummer: 
29.12.18; zie verder bij "bestellingen".   . 
EAN 8 437008 231334