Wijnhuis
Wijnsoort
Wijngebied
Wijngaarden
De cabernet sauvignon druiven komen uit de eigen wijngaarden op het landgoed El Cercao met een streng landklimaat op ruim 700 meter hoogte in de provincie Albacete.
Verwerking
De ingedroogde druiven zijn in november met de hand selectief geoogst. Het rendement is minder dan 1 kg druiven per wijnstok. Na een gisting in een temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tank met een inhoud van 10.000 liter, heeft de wijn 3 maanden gerijpt in 225 litervaten van Frans eikenhout onder een constante temperatuur en luchtvochtigheid. 15% alc. 12 gr. restzoet.
Proefnotitie
Dakpanrood. Krachtige en complexe geur van rijp fruit en kruiden van de houtrijping. Smakelijk en elegant.
Wijn en spijs
De wijn kan het beste licht gekoeld (ca. 14-16° C) worden geserveerd als aperitief of als dessertwijn.
De wijn past bij voorgerechten, lichte kazen en nagerechten.
Artikelnummer
62.10.13; fles 0,5 liter; zie verder bij "bestellingen"