Wijnen

Almonac wit 2017
Witte wijnen + Denominación de Origen Cariñena + Bodegas Manuel Moneva e Hijos
Bladeren in : Alle > Wijnsoorten > Wit
Alle > Wijngebieden > D.O. Cariñena
Alle > Wijnhuizen > Bodegas Manuel Moneva e Hijos
Eén van deze categorieën - Al deze categorieën

Halfdroge witte wijn van 100% macabeo-druiven met een lichte mousse en 1° baumé restzoet.

Druiven
De wijn is gemaakt van 100% macabeo uit de eigen wijngaarden Pago del Bosque en La Somera aan de voet van de Sierra de Algairén met een bodem van mergel met klei en veel stenen en een streng landklimaat.
Door de ligging (tegen de uitlopers van de Sierra Algairén) valt hier meer neerslag en door de Cierzo (stevige, frisse, droge wind) is het 's zomers wat minder heet dan in de rest van de herkomstbenaming.
De macabeo is een witte druivensoort die in bijna heel Spanje voorkomt. Hij komt oorspronkelijk uit Aragón. Soms wordt hij (zoals bijv. in de Rioja) viura genoemd. Hij wordt veel gebruikt bij de productie van witte Cava en in blends met andere druiven. Daarnaast komt hij in zuidoost Frankrijk (macabeu) voor. De macabeo kan goed tegen hitte en droogte.

Verwerking
De druiven zijn met de hand, selectief geoogst. Na 12 uur schilweking op lage temperatuur heeft de gisting op 16°C plaatsgevonden. Alleen de gezuiverde most van de eerste, lichte persing is gebruikt. De gisting is door koeling gestopt bij 12,5% alc. en de wijn is gefilterd en gebotteld, waardoor er een kleine hoeveelheid restzoet (1° Bé) en koolzuur (mousse) in de wijn is blijven zitten. 12,5% alc.

Proefnotitie
Halfdroge, bleekgele, frisse, fruitige wijn met een zachte smaak en een lichte mousse.

Wijn en spijs
De wijn kan het beste goed gekoeld (6 – 8° C) geserveerd worden.
Hij kan worden gedronken als aperitief of worden geserveerd bij (wat vettere) voorgerechten, licht pikante gerechten, lichte desserts.

Consumentenprijs
€ 7,75 per fles; zie verder bij "bestellingen"

Bestelnummer
01.01.17