Wijnen

6Cepas6 rood 2015
Rode wijnen + Denominación de Origen Calificado Rioja (Alta) + Bodegas Perica
Bladeren in : Alle > Wijnsoorten > Rood
Alle > Wijngebieden > D.O.Ca. Rioja
Alle > Wijnhuizen > Bodegas Perica
Eén van deze categorieën - Al deze categorieën

Rode moderne 'wijngaardswijn' (met een korte houtrijping) van het traditionele Riojaanse familie wijnhuis Perica.

Druiven
Deze 'vino de autor' (wijnmakerswijn) is gemaakt van 100% tempranillo uit de eigen wijngaarden (Zaco bij Haro, Olagosa bij San Asensio, Galzarra bij Rodezno) in Rioja Alta.
De tempranillo is de meest bekende Spaanse, blauwe druivensoort. Hij komt in diverse Spaanse wijngebieden, maar ook daarbuiten voor. De druif heeft een dikke schil en een relatief laag zuur- en zoetgehalte. Wijnen van de tempranillo kunnen goed rijpen, maar ook goed jong worden gedronken omdat ze vrij zacht, soepel en fruitig zijn.

Verwerking
De druiven zijn met de hand bij optimale rijpheid selectief geoogst in kleine bakken en snel en zorgvuldig vervoerd naar de bodega in San Asensio. Bij aankomst in het bedrijf zijn de druiven nogmaals twee maal geselecteerd. Alleen de allerbeste druiven zijn vergist in ‘tinas’ (6.500 litervaten) van Frans (Allier) eikenhout. Vervolgens heeft de wijn ca. vier maanden gerijpt in barricas (vaten van 225 liter) van nieuw Frans eikenhout. Gebotteld in een bijzondere, geheel bedrukte fles. 13,5% alc.

Proefnotitie
Intens robijnrood. Rode bessen, kruiden en rooster tonen. Krachtige smaak met zachte tannines. Lange, aangename afdronk.

Wijn en spijs
Deze wijn kan het beste op 16° C worden geserveerd. Hij past bij bewerkt vlees (zoals jamón en lomo ibérico), vlees en kaas.
Doordat de wijn gestabiliseerd is met natuurlijke processen, kan de wijn een natuurlijk bezinksel gaan vormen.

Vermelding oogstjaar 2014
Decanter maart 2017: met 91 punten "sterk aanbevolen"; "un gran Rioja que define su origen".

Bestelnummer
33.51.15; zie verder bestellingen of neem vrijblijvend contact op.