Wijnen

Aldeadávila Aceite de oliva virgen extra
Olijfolie virgen extra + Denominación de Origen Arribes + Bodegas Arribes del Duero
Bladeren in : Alle > Wijnsoorten > Olijfolie
Alle > Wijngebieden > D.O. Arribes
Alle > Wijnhuizen > Bodegas Arribes del Duero
Eén van deze categorieën - Al deze categorieën

Olijfolie virgen extra van manzanilla olijven uit boomgaarden op de terrassen op de steile hellingen van de Duero in Aldeadávila. 0,5 l.

Aldeadávila Aceite de oliva virgen extra

Herkomst
Door het microklimaat kunnen in het noordwesten van de provincie Salamanca (autonome regio Castilla y León) al eeuwenlang naast wijndruiven en amandelen, olijven worden geteeld.
85% van de aangeplante olijvensoorten is de manzanilla cacereña.
Het rendement ligt laag door de droogte, de olijvensoort en de hoge leeftijd van de bomen. Om één liter 'virgen extra' olie te maken, zijn 6 tot 8 kilo olijven nodig.

Olijven
De olijventelers van Aldeadávila bezitten eeuwenoude olijfbomen op terrassen op de steile oevers van de Duero in het ecologische natuurpark Las Arribes, naast de oude wijngaarden.
De oogst gebeurt selectief met de hand bij optimale rijpheid. De olijven worden dezelfde dag verwerkt in de moderne olijfoliemolen (Almazara) van Aldeadávila de la Ribera in de provincie Salamanca op de grens met Portugal.
Na het verwijderen van takjes en blaadjes, zijn de olijven gewassen en gemalen tot een pasta, waaruit de olie gewonnen is.

Extra virgen
De kwaliteit is virgen extra, d.w.z. éénmaal mechanisch geperst zonder hitte of chemische toevoeging en de olie bevat minder dan 1% zuur.

Proefresultaat
De olijfolie is zacht en fruitig en heeft een intense gele kleur.

Bestelnummer
14.90.17