Wijnen

(Blanco de las) Ninfas wit 2011
Witte wijnen + Spaans zonder D.O. + Pago Diana
Bladeren in : Alle > Wijnsoorten > Wit
Alle > Wijngebieden > Spanje
Alle > Wijnhuizen > Pago Diana Finca & Bodega
Eén van deze categorieën - Al deze categorieën

Aromatische, volle, fruitige, witte wijn van verdejo met gewürztraminer met een uitgesproken persoonlijkheid

Druiven
Deze wijn is gemaakt van 80% verdejo en 20% gewürztraminer, een uitzonderlijke combinatie die veelal ervaren wordt als een onvergetelijke, zintuiglijke ervaring.
De druiven komen uit de eigen, organisch bewerkte wijngaarden op de heuvelhellingen van Manso Sant Mateu met een alluviale bodem in het benedenriviergebied van de Ter met een mild Mediterraan micro-klimaat.
De witte verdejo wordt al sinds de 11e eeuw in Spanje aangeplant en is hoogstwaarschijnlijk van oorsprong Mozarabisch. De temperatuur verschillen tussen dag en nacht tijdens het rijpen zijn essentieel voor het evenwicht en de aroma's in de wijn. De verdejo kan zeer aromatische wijnen voorbrengen.
De gewürztraminer wordt tot de witte druivensoorten gerekend, maar heeft een donkerroze tot blauwroze kleur. Deze oude, edele druivensoort wordt in de Elzas, Duitsland, Italië, Spanje, maar ook buiten Europa verbouwd. Hij is waarschijnlijk afkomstig uit Zuid-Tirol en daarvoor uit Griekenland. De druiven zijn zeer aromatische en kruidig (Gewürz) en hebben een milde zuurgraad.

Verwerking
De druiven zijn begin september met de hand geoogst, direct vervoerd naar de ultramoderne, energiezuinige verwerkingsruimte op Manso Sant Mateu en bij binnenkomst zorgvuldig geselecteerd en koel vergist in roestvrijstalen vaten. 13,5%.

Proefnotitie
Citroengeel met gouden rand. In de geur kokos, tropische vruchten, lychee met tonen van perzik, abrikoos en peren. Intens aromatisch.
In de mond rijp, smakelijk, breed, stevig. De in de neus aangekondigde, complexe (tropische) fruitige tonen vallen weer op.

Wijn en Spijs
De wijn kan het beste koel worden geserveerd (8-10° C).
Hij past goed bij vis, schaal- en schelpdieren, rijstgerechten en kaas, maar ook bij kruidige(re) gerechten.

Bestelnummer
26.01.11; € 10,00/fles