Wijnen

Alodia Moristel rood 2015
Rode wijnen + Denominación de Origen Somontano + Bodegas Alodia
Bladeren in : Alle > Wijnsoorten > Rood
Alle > Wijngebieden > D.O. Somontano
Alle > Wijnhuizen > Bodegas Alodia
Eén van deze categorieën - Al deze categorieën

Diepgekleurde, rode wijn van 100% moristel die goed kan ouderen van volledig biologisch werkend familiebedrijf.

Druiven
De wijn is gemaakt van 100% moristel-druiven uit oude wijngaarden op 650 meter hoogte op de hellingen van het Guara en Sevil Gebergte op een rode, stenige, kalkhoudende bodem die volledig ecologisch worden bewerkt: middels organische bemesting, mechanische en handmatige bewerking van de bodem en zonder gebruik van chemicaliën.
De moristel is een vrij onbekende, zeer oude, Aragonese, blauwe druivensoort die voorkomt in de provincies Huesca en Zaragoza in de regio Aragón. De druiven zijn middelmatig groot en cilindervormig, de trossen compact. Hij kan dieprode wijnen opleveren en wordt daardoor vaak gemengd met andere druivensoorten. Hij wordt ook wel concejón of juan ibáñez (in Cariñena) genoemd.

Verwerking
De druiven zijn in de (koele) nachtelijke uren machinaal geoogst en bij binnenkomst in het verwerkingsgebouw zijn de druiven met de hand gecontroleerd. Vervolgens zijn de druiven ontsteeld en is de wijn met de schillen koel vergist in roestvrijstalen tanks. Na de (tweede) gisting heeft de wijn vier maanden gerijpt in 'barricas' (225 liter vaten) van Amerikaans eikenhout.

Proefnotitie
Intens, diep kersenrood met een paarse rand. Intense, aromatische geur, fruitig (rood fruit), kruidig (w.o. zoethout), balsemachtig. Stevig, fris, mondvullend, evenwichtig en karaktervol. Rond, fris met fijne kruiden en mooie, ronde tannines. Lange afdronk. 13,5% alc.
Door het hoge tanninegehalte en de juiste zuurgraad kan de wijn goed ouderen.

Vermelding
Perswijn 26/2 maart/april 2013: "Veel frisheid in de wijnen en veel karakter; de Moristel 2009 is kersachtig fris, met dierlijke toetsen en een lange afdronk.

Consumentenprijs
€ 11,45/fles; zie verder bij "bestellingen"

Bestelnummer
29.04.15