Wijnproeverijen en -cursussen

Wijncursussen

Hoe vinden we onze weg in wijnen uit Spanje?


Steeds meer Spaanse kwaliteitswijnen vinden hun weg naar ons land. De keuze is groot. Er is voor iedere smaak, iedere gelegenheid, en bij ieder gerecht een geschikte wijn te vinden. Maar hoe vinden we onze weg in de lange rij aanbiedingen? Kunnen we (leren) inschatten of een wijn in onze smaak valt? Wat kunnen de beschrijving en het etiket ons vertellen over de inhoud van de fles. Kunnen we de wijn (nog) bewaren?

Wegwijs in (on)bekende wijnen uit Spanje
Doel van de cursus: Al proevend kennis maken met Spaanse wijn uit bekende en minder bekende herkomstgebieden. Door naar de wijnen te kijken, ze te ruiken en te proeven een aantal kenmerken van de wijnen (leren) ontdekken. Nagaan welke informatie een etiket over de wijn (wel en niet) kan geven. Een indruk krijgen van de veelzijdigheid van Spaanse wijn.
Opbouw van de cursus: In de bijeenkomsten staat het proeven centraal. Aandacht wordt besteed aan de factoren die de smaak en de kwaliteit van de wijn bepalen, de herkomstgebieden, soorten wijn, verwerkingsmethodes en etikettering.
Cursusplaats: Ubachsberg /gemeente Voerendaal of in goed overleg elders.
Cursusduur: 2 lesavonden (eenmaal per maand) van 20.00 - 22.30 uur.
Doelgroep: iedereen die belangstelling heeft voor Spaanse wijn.
Groepsgrootte: 8 tot 10 deelnemers; grotere groepen na overleg.
Kosten: € 75,00 p.p. inclusief wijnen en informatie.
Cursus op maat: Op verzoek kunnen ook cursussen met een aangepaste cursusduur, cursusplaats en groepsgrootte georganiseerd worden.