Nieuws

Bijzondere wijnen uit Rioja Alavesa aangekomen in Nederland

Traditoneel, duurzaam en ecologisch

Traditioneel, natuurlijk, duurzaam
Op onze voorjaarsreis hebben we in Rioja Alavesa een 'nieuwe' Rioja-producent leren kennen die een van de beste en de meest traditionele traditionele maceración carbónica wijnen met eigen gisten, volledig organisch/ecologisch, biodynamisch, zonder temperatuurcontrole en zo min mogelijk interactie maakt.

Herrigoia rood
In tegenstelling tot de meeste 'jonge' rode Rioja-wijnen, heeft deze wijn tijd nodig om aan complexiteit te winnen. De eerste 'lago' rode Herrigoia is gebotteld in mei 2018; de tweede in september 2018. Op deze tweede botteling hebben wij bewust gewacht. De wijn is nu in Nederland aangekomen en uit voorraad leverbaar. Wacht niet te lang! Door de klimatologische omstandigheden ter plaatse is de opbrengst en dus de voorraad beperkt.

Herrigoia wit
Met deze rode wijn komt ook een bijzondere witte Herrigoia van viura met malvasía riojana (rojal) mee die ook de moeite van het wachten waard is.

Malaspiedras rood
En last but not least een kleine voorraad rode Malaspiedras uit 2016 met 8 maanden vatrijping.

Druiven
De wijnen zijn traditioneel gemaakt van druiven uit verspreid liggende, ecologisch gecertificeerde micropercelen op ca. 560 tot 614 meter hoogte. In totaal heeft het wijnhuis 9 hectare wijngaarden beplant met tempranillo, garnacha, viura en malvasía riojana (rojal) en turruntes rondom Lanciego.