Nieuws

Voorjaar 2018

Wijnreis voorjaar 2018

Op onze voorjaars-wijnreis hebben wij heerlijke, originele, natuurlijke en traditionele wijnen en wijnmakers leren kennen.

Eerst hebben wij bij Bodegas Gorosti in Getariako Txakolina in Baskenland de nieuwe oogst Flysch 2017 geproefd en beperkt ingekocht.

Bij Bodegas Vitulia raakten wij enorm enthousiast door vooral de witte wijnen van de albillo mayor: de Hacienda Vitulia Albillo Barrica 2016 met een gisting en korte rijping op eikenhouten vaten en de Hacienda Vitulia Albillo Brut Nature, een mousserende wijn gemaakt volgens de traditionele methode met 18 maanden rijping op de "lie". De wijnen zijn inmiddels uit voorraad leverbaar. Omdat de opbrengst van de albillo in 2017 slechts 30% van andere jaren was, is er in 2017 geen 'jonge' witte wijn gemaakt. Wij gaan ons nog beraden welke andere rode wijnen van dit huis in Ribera del Duero we gaan importeren.

In Rioja Alavesa hebben wij dagenlang gezocht naar de beste rode wijn gemaakt volgens de traditionele maceración carbónica methode. De moeite heeft zich geloond. Wij hebben een topper gevonden in een hoge uithoek bij een klein (traditioneel, organisch, ecologisch, biodymisch werkend familie) wijnbedrijf. En niet alleen deze wijn maar ook andere wijnen.