Nieuws

Nieuwe Wijnen

Wijnreis voorjaar 2018

Op onze voorjaars-wijnreis hebben wij heerlijke, originele, natuurlijke en traditionele wijnen en wijnmakers leren kennen.

Eerst hebben wij bij Bodegas Gorosti in Getariako Txakolina in Baskenland de nieuwe oogst Flysch 2017 geproefd en weer ingekocht.

Bij Bodegas Vitulia raakten wij enorm enthousiast door vooral de witte wijnen van de albillo mayor: de Hacienda Vitulia Albillo Barrica 2016 met een gisting en korte rijping op eikenhouten vaten en de Hacienda Vitulia Albillo Brut Nature, een mousserende wijn gemaakt volgens de traditionele methode met 18 maanden rijping op de "lie". Wij gaan ons nog beraden welke andere wijnen van dit huis in Ribera del Duero gaan importeren.

In Rioja Alavesa hebben wij dagenlang gezocht naar de beste rode wijn gemaakt volgens de traditionele maceracion carbonica methode. De moeite heeft zich geloond. Wij hebben hem gevonden in een uithoek bij een klein (traditioneel, organisch, ecologisch, biodymisch werkend familie) wijnbedrijf. En niet alleen deze wijn maar ook andere originele wijnen.