Nieuws

Wijngids Elsevier. Nummer 49, 5 december 2015.

De beste wijnen 2015 met 2 wijnen van Bodegas Arribes del Duero van rufete en juan garcía

Elsevier Wijngids / Nicolaas Klei vroeg 60 importeurs om nuchtere wijnen zonder poespas, kreeg er 800 opgestuurd en selecteerde de 65 beste voor Elsevier.
Nicolaas Klei: "Voor deze gids koos ik no-nonsensewijnen. Wijnen zonder poespas. Zonder aanstellerij, zonder make-up, zonder pretenties."

In de categorie Stevig rood onder de 10 euro koos hij Spanje, Bodegas Arribes del Duero vanaf 6,95 euro: "Slank, karaktervol, zachtfruitig rood met bescheiden wat hout. Eentje van de zeldzame druif rufete uit een 100 jaar oude wijngaard, de ander van juan garcía, uit een ruim 80 jaar oude wijngaard op de steile hellingen van de Duero."

Het betreft hier de Arribes de Vettonia Roble en de Hechanza Crianza. Dit wijnhuis in het (ecologische) natuurpark Arribes maakt niet alleen de rode Arribes de Vettonia Roble van de rufete en de rode Hechanza Crianza van de juan garcía, maar ook de rode Arribes de Vettonia (jonge wijn zonder houtrijping) en de rode Arribes de Vettonia Crianza (met houtrijping) van de juan garcía en niet te vergeten de rode Vendimia Seleccionada van de zeldzame blauwe bruñal, naast een bijzondere rosé van de juan garcía en een volle, witte van de malvasía.