Wijnhuizen

Bodegas Finca la Estacada, Tarancón, Cuenca
Vino de la Tierra de Castilla + Bodegas Finca la Estacada
Bladeren in : Alle > Wijngebieden > V.T. Castilla
Alle > Wijnhuizen > Bodegas Finca la Estacada
Eén van deze categorieën - Al deze categorieën

Familiebedrijf dat o.a. van de Tempranillo moderne, houtgerijpte wijnen maakt.

Familiebedrijf
Het moderne familiebedrijf Finca la Estacada is in 2001 opgericht door broer en zus Cantarero Rodríguez. Het beschikt over het landgoed Finca la Estacada en andere wijngaarden in de omgeving van het landgoed, dat op de weg naar de hogere plateau's van Cuenca ligt. Het is een van de koelste gebieden van La Mancha. De druiven rijpen er wat langzamer en de zuren en het fruit blijven meer behouden.

Bodega
Het in Mudejar-stijl gebouwde, functionele, moderne bedrijfsgebouw op het landgoed wordt omringt door 75 hectare wijngaarden, waarin tempranillo en cabernet sauvignon zijn aangeplant. Daarnaast beschikt het bedrijf op een paar kilometer afstand over 200 hectare wijngaarden, waar ook merlot en syrah zijn aangeplant.

Verwerking
De druiven worden na een handmatige oogst in kleine bakken, geselecteerd, ontsteeld, gekneusd en traditioneel vergist in dubbelwandige, roestvrij stalen temperatuurgecontroleerde tanks. Tijdens de gisting wordt de hoed constant ondergedompeld om er voldoende kleur en tannine aan te onttrekken. De schillen blijven bij de wijnen tot de wijn voldoende alcohol en polifenolen heeft. Vervolgens worden de druiven geperst en blijft de wijn op tank tot de gisting afgelopen is. Daarna wordt de wijn regelmatig overgeheveld.
De jonge wijn - met het merk Viñansar - wordt geklaard, gestabiliseerd, gefilterd en gebotteld.

Finca la Estacada
De schillen van de wijnen met het merk Finca la Estacada blijven na de gisting nog bij de wijn om er een maximum aan kleur en polifenolen aan te onttrekken. Deze Finca la Estacada-wijnen rijpen daarna op kleine eikenhouten vaten en worden niet geklaard.
Een aanzienlijk deel van de wijn wordt ongebotteld verkocht. De beste wijn wordt door het bedrijf gebotteld zonder de herkomstbenaming La Mancha als Vino de la Tierra (VdlT) de Castilla.


In 15 juni 2005 heeft de bodega zich met 7 andere wijnbedrijven verenigd in de D.O. Ucles.