Wijnhuizen

Bodegas El Mozo Wines, Lanciego, Alava
Denominación de Origen Calificado Rioja (Alta) + Bodegas Compañon Arrieta
Bladeren in : Alle > Wijngebieden > D.O.Ca. Rioja
Alle > Wijnhuizen > Bodegas El Mozo Wines
Eén van deze categorieën - Al deze categorieën

Originele traditionele wijnen gemaakt volgens de maceracion carbonica methode

Bodegas El Mozo Wines
Oftewel Bodega Compañón Arrieta is een klein familiebedrijf met een 40-jarige geschiedenis dat zich in Lanciego in de provincie Alava bevindt en zelf wijnen maakt onder de herkomstbenaming D.O.Ca. Rioja.
De derde generatie (Itxaso Compañón met haar man Gorka Mauleón en de kleine Unai) zijn degenen die vandaag de dag het familiewijngoed leiden, nadat zij eerst elders in verschillende sectoren werkzaam waren.

Wijngaarden
De bodega bezit 9 hectare wijngaarden, verdeeld in 18 verschillende micro-percelen die alle ecologisch gecertificeerd zijn en door de (voor)ouders zijn aangepland. De percelen liggen verspreid over het grondgebied van de gemeente Lanciego in het noorden van Rioja Alavesa in de provincie Alava op ca. 560 meter hoogte. Bijna alle wijnstokken zijn meer dan 40 jaar oud; in sommige wijngaarden zijn de wijnstokken zelfs ruim 70 jaar oud.
De wijngaarden worden traditioneel, duurzaam en organisch bewerkt met zo min mogelijk interactie om het milieu te beschermen en te zorgen voor een maximale kwaliteit voor de consument zonder gebruik te maken van enig chemisch product of behandeling.

Wijnen
De wijnen worden zo natuurlijk mogelijk gemaakt; met zo min mogelijk interactie, waardoor natuurlijke, artesanale en traditionele wijnen ontstaan. Er worden geen kunstmatige gisten gebruikt, noch additieven.

Traditioneel en ecologisch
De wijnen (ook de houtgerijpte) worden zoveel mogelijk gemaakt door middel van de traditionele (natuurlijke) "maceracion carbonica" methode in open betonnen kuipen; dit in tegenstelling tot het kunstmatige proces van de maceracion carbonique van de Beaujolais Nouveau in gesloten tanks.
De wijnen zijn ecologisch gecertificeerd.