Wijnhuizen

Pago Diana Finca & bodega, Sant Jordi Desvalls, Gerona, Cataluña
Spaans zonder D.O. + Pago Diana
Bladeren in : Alle > Wijngebieden > Spanje
Alle > Wijnhuizen > Pago Diana Finca & Bodega
Eén van deze categorieën - Al deze categorieën

Een oude Romeins wijnhuis ... aan de Spaanse Middellandse Zee kust.

Finca/landgoed
“Pago Diana” is gevestigd op het landgoed Manso Sant Mateu, dat al sinds mensenheugnis wijn voortbrengt en aan de Romeinse Vía Augusta lag. Op die plaats ligt ook de nieuwe bodega.

Riba del (Baix) Ter
Het landgoed ligt in het benedenriviergebied van de Ter, dichtbij de monding in de Middellandse Zee aan de Costa Brava. De Ter ontspringt in de Pyreneeën. Riba del Ter betekent "oever van de rivier de Ter". Het is een klein gebied in Baix Empordà waar de wijnbouw dateert uit de tijd van de Romeinen. Het afzettingsgesteente en de alluviale gronden bieden samen met het micro-klimaat ideale groei omstandigheden. De meeste wijngaarden zijn in de loop der tijd verloren gegaan, maar tussen Vilopriu en Sant Jordi Desvalls zijn weer wijngaarden aangeplant.

Klimaat en bodem
In dit kleine wijngebiedje (zonder herkomstbenaming) heerst onder invloed van de rivier de Ter een gunstig microklimaat. De rivier loopt vlak langs de wijngaarden van Pago Diana bij San Jordi Desvalls. De bodem bestaat uit alluviale gronden.

Bodega
Dr. Ricardo Ruíz-López heeft het oude Romeins wijnhuis nieuw leven ingeblazen en er een nieuw verwerkingsbedrijf bijgebouwd. De bodega is uitgerust met de nieuwste technologie om wijn te maken en verwerkt uitsluitend druiven uit de eigen wijngaarden van het landgoed "Manso Sant Mateu".

Druiven
In de wijngaarden op de hellingen zijn de witte verdejo en gewürztraminer en de blauwe tempranillo, syrah, merlot en cabernet sauvignon aangeplant.
De druiven worden zorgvuldig organisch en geïntegreerd verbouwd, hetgeen ervoor zorgt dat de wijnen de beste eigenschappen van de oude terroir tot uitdrukking brengen.

Oogst
De wijndruiven worden in september met de hand geoogst in kleine bakken en bij binnenkomst in het bedrijf geselecteerd en verwerkt.

Wijnen
De aromatische, witte Blanco de las Ninfas is gemaakt van 80% verdejo en 20% gewürztraminer; een uitzonderlijke combinatie die de wijn een uitgesproken persoonlijkheid geeft.