Wijnhuizen

Destilería Mascaró, Vilafranca del Penedés, Barcelona
Destileria Mascaró
Bladeren in : Alle > Wijnhuizen > Destileria Mascaró

Familiebedrijf in Penedés met eigen wijngaarden dat fijne cava's en distillaten maakt.

Familiebedrijf
Het familiebedrijf is in 1945 opgericht door Narciso Mascaró, zoon van een wijnhandelaar en distilleerder. Hij begon cava's, brandy's en likeuren te maken onder de naam Mascaró. Zijn zoon en opvolger (1966) Antonio Mascaró, is erin geslaagd traditie en expertise te verenigen met de nodige modernisering in het bedrijf. Hij heeft ook de goede basis van het kwalitatief goede eindproduct gelegd: de druiven. Tegenwoordig staat zijn dochter - oenoloog en directeur - aan het hoofd van het bedrijf.

Wijngoederen
De familie bezit twee wijngoederen: "Mas Miquel" in Santes Creus (vroeger eigendom van het Cisterciënzer klooster) en "El Castell" in La Múnia, waar de Catalaanse druivensoorten parellada en xarel.lo en de Spaanse macabeo zijn aangeplant naast de Franse chardonnay, sauvignon blanc, merlot en cabernet sauvignon.

Gebouwen
De Cavas (Caves in het Catalaans; ondergrondse kelders voor het rijpen van de mousserende wijnen) liggen in het centrum van Vilafranca del Penedés. De distilleerderij ligt buiten het centrum van Vilafranca. De bodega en de wijngaarden liggen buiten Vilafranca del Penedés.

Producten
Mascaró maakt naast mousserende en stille wijnen, ook bijzondere distillaten.

Logo
Het logo dat door het bedrijf wordt gebruikt staat voor schoonheid en kracht. Het is de mascaron (mascaró in het Catalaans) van een fantastisch, mytisch schepsel, half mens, half leeuw. De kracht, autoriteit en schoonheid van de leeuw gecombineerd met de intelligentie, gevoeligheid en scheppende energie van de mens.